Polévka z červených fazolí a rumu Suroviny rýže dlouhozrnná 2 hrnkycibule 2 kusyolejčesnek 4 stroužkykoření chillikmín římskýrum 3 lžícefazole červené 1 konzervavývar masový 500 mililitrů Kategorie Polévky pro diabetiky pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Nadoucané bochníčky Suroviny vepřové maso 400 gramů (libové)chlebánek 4 kusy (z pšenično-žitné mouky)zelí bílé 400 gramů (hlávkové)cibule 2 kusy (velké)paprika červená 1 kus (velká)vývar masový 1,5 decilitrurajčatový protlak 2 lžíceolej slunečnicový 2 lžícecibulová nať 2 lžíce (nakrájená) Kategorie Vepřové maso pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Masové polpette v rajčatové omáčce Suroviny Na kuličky: telecí maso 800 gramů (mleté)strouhanka 200 gramůcibule 1 kusčesnek 2 stroužkyvejce 2 kusymléko 100 mililitrůolej olivový 150 mililitrůmuškátový oříšeksůl Na omáčku: cibule 1/2 kusučesnek 2 stroužkyolej olivový 2 lžíce (extra panenský)rajčata s bazalkou 400 gramůvývar masový 300 mililitrůhrášek 200 gramů (mražený)sůlpepř Kategorie Mleté maso pro děti Hodnotilo: 0
Pravý hospodský guláš se silnou šťávou a domácími žemlovými knedlíky Suroviny hovězí maso 800 gramů (kližky)cibule 800 gramůolej slunečnicový 4 lžícerajčatový protlak 3 lžícepaprika sladká 2 lžícerajčata 400 gramů (loupané)vývar masový 600 mililitrů (silný)paprika kapie 1 kusčesnek 3 stroužky Žemlové knedlíky: pečivo 8 kusů (bílé)mléko 150 mililitrůvejce 3 kusypetržel kadeřavá/kudrnka 1 hrstsůl 1 špetka Kategorie Omáčky Hodnotilo: 0
Francouzský cassoulet Suroviny vývar masový 1 litr (z vepřového masa)fazole bílé 400 gramů (velké)kachní maso 250 gramů (pečené)klobása 250 gramůvepřové maso 150 gramů (krkovice)vepřové maso 100 gramů (bůček)rajčata 1 kuscibule 1 kusstrouhanka 2 hrsti Kategorie Luštěniny Hodnotilo: 0
Španělští ptáčci Suroviny hovězí maso 400 gramů (zadní, 4 plátky)slanina 150 gramůvývar masový 5 decilitrůsalám měkký 50 gramů (nebo vuřty)tuk 50 gramůmouka pšeničná hladká 30 gramůcibule 3 kusyvejce 2 kusy (uvařená natvrdo)okurka nakládačka 2 kusy Kategorie Hovězí maso pro diabetiky pro děti pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Pelmeně s kysaným zelím Suroviny máslo 50 gramů (ma přelití)mouka pšeničná hladká (na pomoučení)voda 6 lžicvejce 2 kusymouka pšeničná hrubá 500 gramůpepř černý (mletý)sůl Na náplň: vepřové maso 250 gramů (pečené)vývar masový (trocha vychladlého)cibule 1 kus (malá)zelí kysané 200 gramů (dušené) Na omáčku: hořčice plnotučná 1 lžícevoda 4 lžíceocet 2 lžíce Kategorie Slané pro děti Hodnotilo: 0
Bramborový salát se slaninou a sýrem Suroviny Na salát: slanina 200 gramů (uzená)brambory 750 gramů (uvařené ve slupce)cibulka jarní 3 kusy (s natí) Na zálivku: vývar masový 2 lžíceolej olivový 2 lžíceocet vinný 1 lžícesůlpepř černý (mletý)bylinky 1 lžíce (jemně nasekané - petrželka, bazalka, estragon) Na podávání: rukola 1 svazeksýr Parmezán 40 gramů Kategorie Saláty pro celiaky Hodnotilo: 0
Vepřová panenka s kakaovou omáčkou Suroviny vepřové maso 2 kusy (panenka, větší)slanina anglická 80 gramůkakao 2 lžíceolej 2 lžícepaprička chilli zelená 1 kuskoriandr 1 lžička (drcený)pepř 1 lžička (drcený)anýz 1 špetka (drcený)sůl Na omáčku: vývar masový 2 decilitryčokoláda hořká 40 gramů (nejméně 60% obsah kakaa)rajčatový protlak 1 lžícecukr 1 lžičkatabasko (několik kapek) Na fazolové nočky: fazole černé 150 gramůcibule 1 kusolej olivový 1/3 decilitručesnek 3 stroužkysůl Kategorie Vepřová panenka pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 0
Bílá česnečka s žitnými krutony Suroviny vývar masový 1 litrmléko 5 decilitrů (plnotučné)chléb 3 plátky (žitný)česnek 8 stroužkůolej 2 lžíce (nebo sádlo)mouka pšeničná hladká 2 lžícepepř černý (mletý)sůlpažitka Kategorie Polévky pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0
Vepřové plátky s mrkvovým pyré Suroviny mrkev 6 kusůcibule 3 kusymáslo 2 lžícevývar masový 150 mililitrůbrambory 6 kusůpomeranče 1/2 kusuvepřové maso 4 plátkyolej 1 lžícesůl Kategorie Vepřové maso pro diety pro celiaky Hodnotilo: 0
Zelné knedlíky Suroviny mouka pšeničná polohrubá 300 gramůslanina anglická 6 plátkůvývar masový 1 decilitr (studený)vejce 1 kuszelí kysané 150 gramůrohlík tmavý 1 kuskypřící prášek do pečiva 1 špetkapepř černý (mletý)sůl Kategorie Knedlíky Hodnotilo: 1
Drůbež v závěji Suroviny kuřecí maso 1 kilogram (stehna)zelí bílé 600 gramů (kysané)vývar masový 1,5 decilitru (horký)cibule 1 kusjablka 1 kus (sladké)máslo 40 gramůcukr 1 lžícekmínpepř černý (mletý) Kategorie Drůbež pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 1
Tomatová polévka s bazalkou Suroviny rajčata 1,5 kilogramucibule 1 kusvývar masový 1 litrcukr krystal 1 lžičkaocet 1 kapkasmetana 1 lžíce (zakysaná)bazalka (čerstvé lístky) Kategorie Polévky pro diety pro děti Hodnotilo: 0
Mangoldová polévka s cizrnou Suroviny brambory 1 kusmangold 200 gramůcibule 2 kusy (menší)máslo 2 lžícemouka pšeničná hladká 20 gramůvývar masový 300 mililitrůmléko 100 mililitrůvejce 1 kuscizrna 1 kus (malá konzerva) Kategorie Polévky pro diety pro děti Hodnotilo: 0
Hovězí maso v zelí Suroviny zelí bílé 750 gramůhovězí maso 400 gramů (zadní kýta)vývar masový 2,5 decilitru (nebo horká voda)paprika 3 kusycibule 1 kusrajčátka cherry 6 kusůolej slunečnicový 3 lžícečesnek 3 stroužkypaprika pálivá 1 špetka (mletá) Kategorie Hovězí zadní pro alergiky na mléko pro diabetiky pro celiaky Hodnotilo: 1
Špagety s žampionovou omáčkou Suroviny špagety 500 gramůžampiony 150 gramů (čerstvé)šunka 100 gramůcibule 1 kussmetana na šlehání 2,5 decilitruvývar masový 1 decilitrpažitka 1 svazek (nasekaná)jíška 2 lžíce (světlá z prášku)olej olivový 2 lžíce Kategorie Těstoviny pro děti Hodnotilo: 1
Bůčková rolka se zelím Suroviny vepřové maso 600 gramů (nepříliš prorostlý bok, bez kosti)zelí kysané 250 gramůvývar masový 3 decilitry (horký)cibule 1 kusklobása čabajka 1 kus (pikantní)sádlo 30 gramů (škvařené)hořčice plnotučná 2 lžícečesnek 2 stroužkypepř černý (mletý) Kategorie Vepřový bok pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Vepřové závitky Suroviny vepřové maso 8 plátků (libová kýta)vývar masový 4 decilitry (na podlití)olej 2 lžícesůl 3 špetkypepř 1 špetkarýže (na přílohu) Na náplň: slanina anglická 8 plátkůvejce 3 kusy (uvařená natvrdo) Na omáčku: smetana na vaření 1 decilitrhořčice plnotučná 2 lžícemouka pšeničná hladká 1 lžícecibule 1 kusmáslo 1 lžička Kategorie Vepřová kýta pro děti Hodnotilo: 1
Lososová polévka s koprem Suroviny losos 250 gramů (filety)máslo 2 lžícemouka pšeničná hladká 3 lžícevývar masový 250 mililitrůmléko 750 mililitrůsůlpepř bílýšťáva citronovákopr (na ozdobu ) Kategorie Polévky pro diety pro děti Hodnotilo: 0
Vaječná tlačenka s ořechy Suroviny sýr polotvrdý 300 gramů (Eidam)cibule (dle potřeby)ořechy (dle potřeby)majonéza 200 gramůhořčice plnotučná 1 lžícevejce 10 kusůvývar masový 200 mililitrůželatina 1 balení Kategorie Z vajec pro celiaky pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Brasírovaný hovězí krk na burgundský způsob Suroviny hovězí maso 500 gramů (krk)slanina 40 gramůolej 1 lžícevíno červené 200 mililitrůbobkový list 1 kushřebíček 1 kustymiánvývar masový 300 mililitrů (hovězí)máslo 30 gramů Kategorie Hovězí maso pro celiaky Hodnotilo: 0
Jemná zeleninová polévka Suroviny sýr tavený 40 gramů (smetanový)vývar masový 8 decilitrů (kuřecí)smetana na šlehání 1,5 decilitrubrokolice 150 gramů (mražená)kukuřice 120 gramů (mražená)hrášek 120 gramů (mražená)kedlubna 1 kus (menší)mrkev 1 kuscibule 1 kus (středně velká oloupaná) Kategorie Zeleninové pro děti Hodnotilo: 1
Vepřová pečeně Suroviny vepřové maso 600 gramů (pečeně)vývar masový 2 decilitry (neslaný)cibule 1 kussádlo 1 lžíce (nebo olej)česnek 2 stroužkymouka pšeničná hladká 1 lžičkakmín 1 lžičkasůlknedlík houskový 4 porce (kynutý) Na zelí: zelí sterilované 1 sklenice (červené)cibule 1 kus (menší)víno červené 1 decilitrsádlo 2 lžíce (kachní nebo husí)cukr 1 lžícemouka pšeničná polohrubá 1 lžíceocet (podle chuti)sůl Kategorie Vepřové karé Hodnotilo: 0
Polská omáčka s hovězím jazykem Suroviny hovězí maso 1 kus (jazyk)sůlzelenina kořenová 100 gramůcitronová kůrabobkový listtymiánpepřnové kořenícibule 30 gramů Kategorie Omáčky pro alergiky na mléko Hodnotilo: 1
Knedlíky plněné masovým ragú Suroviny brambory 500 gramů (vařené oloupané a studené)mouka pšeničná hrubá 250 gramůvejce 1 kuskrupice 1 lžíce (jemná)sůlmandlové lupínky 1 hrst (opražené drcené, na posypání)olej olivový 0,4 decilitrucuketa 1 kus (větší)smetana na šlehání 2,5 decilitru Na náplň: mleté maso 400 gramů (napůl hovězí + vepřové)rajčata sterilovaná 200 gramů (loupaná)víno červené 2,5 decilitruvývar masový 2 decilitrymáslo 70 gramůcibule 1 kusrajčatový protlak 2 lžícepepř černý 1 špetka (drcený)sůl 3 špetky Na přílohu: sýr Parmezán 60 gramů (strouhaný)sůl 3 špetkyolej olivový 4 lžíce (na smažení) Kategorie Knedlíky (plněné) Hodnotilo: 0
Hanzovní měšce Suroviny vepřové maso 4 plátky (libové - nejlépe kýta)zelí kysané 200 gramůvývar masový 3 decilitryvejce 2 kusy (vařené natvrdo)klobása 100 gramů (dunajská)smetana na šlehání 1 decilitrcibule 1 kussádlo 2 lžíce (škvařené, nebo olej)mouka pšeničná hladká 1 lžíce Kategorie Vepřová kýta Hodnotilo: 1
Opečené noky s uzenou kýtou a červeným zelím Suroviny vepřové maso 600 gramů (uzená kýta libová)zelí kysané 500 gramů (červené)vývar masový 2 decilitry (nebo voda)rajčatový protlak 3 lžícevíno červené 2 lžícecibule 1 kuspepř černý 1 lžíce (celý, orientační množství)sádlo 1 lžícevoda 1 decilitr (orientační množství) Na těsto: brambory 400 gramů (moučné, uvařené ve slupce)mouka pšeničná hrubá 150 gramůmáslo 2,5 lžícevejce 1 kusmuškátový oříšek 1 špetka (mletý)sůl Kategorie Uzené maso Hodnotilo: 0
Domácí prejt Suroviny vepřové maso (1/2 vepřové hlavy)sůlcibule 1 kus (větší)vepřové maso 500 gramů (bůček)olej (na smažení)veka 1,5 kusu (bílá)játra 200 gramů (vepřová)česnek 1 palička (podle chuti)majoránka (jemně drcená) Kategorie Vepřové maso pro alergiky na mléko Hodnotilo: 1
Kroupová polévka s uzeným masem Suroviny kroupy 100 gramů (ječné, nevařené)cibule 1 kusmrkev 2 kusyceler řapíkatý 50 gramůuzené maso 100 gramůolej 1 lžícevývar masový 1,5 litrubrambory 1 kuspetržel kadeřavá/kudrnka Kategorie Vývary pro děti pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0