Kuřecí prsíčka s omáčkou a houbami

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na rozpáleném másle orestujeme na plátky nakrájené oloupané česneky, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zpěnit. Základ zalijeme studeným vývarem a vínem a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Zjemníme ji smetanou a pomazánkovým máslem, za občasného promíchávání pozvolna vaříme asi 20 minut a nakonec dochutíme solí.

Rozmražená prsíčka prořízneme a naplníme kouskem sýru a listy krátce povařeného a prudce zchlazeného špenátu. Otvor zajistíme párátkem, osolíme a maso zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Maso přendáme do pekáčku, přelijeme výpekem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 18 minut.

Houby zprudka orestujeme na olivovém oleji, mírně osolíme, posypeme kmínem a necháme ve vlastní šťávě přejít varem. Omáčku rozdělíme na talíře, přidáme rozkrojenou porci masa tak, aby byla vidět mozaika, a doplníme houbami.

Poznámka k receptu

Pokrm podávejte s vídeňskými nebo karlovarskými knedlíky, popř. s rýží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...