Domácí tlačenka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uvařené maso včetně jazyka (vše by mělo zůstat poněkud tužší) vykostíme, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek a po vychladnutí vše nakrájíme na kostky o hraně asi 1 – 2 cm. Doměkka uvařená játra nakrájíme na menší kostičky.

Maso z nožičky a kůži (uvařené hodně doměkka) umeleme spolu se syrovými játry a vložíme do mísy. Zalijeme je odmaštěným vývarem, ve kterém jsme rozmíchali všechno koření se solí, přidáme utřený česnek a usmaženou cibuli a dobře promícháme.

Směs naplníme do igelitového obalu a dobře na obou koncích zavážeme. Tlačenku vložíme do vroucí vody, přivedeme k varu a propíchneme jehlou (tím tlačenku zbavíme vzduchu. Teplotu snížíme na 90 °C a tlačenku vaříme 2 až 2 a 1/2 hodiny.

Uvařenou tlačenku vložíme do studené vody, opláchneme ji, položíme na vál a když téměř vychladne, obrátíme ji, zatížíme prkénkem a necháme zcela vychladnout.

Poznámka k receptu

Speciální igelitové obaly na tlačenku zakoupíte v drogerii nebo v některých řeznictvích.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...