Masové kuličky s rajskou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve připravíme omáčku. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme dozlatova na oleji. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkové listy, zaprášíme hladkou moukou a promícháme. Pak přidáme rajský protlak, přilijeme vývar nebo vodu, osolíme a povaříme 30 - 40 minut.

Mezitím připravíme masové kuličky. Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s oloupanou cibulí nakrájenou najemno. Z takto ochuceného masa utvoříme v namočených dlaních malé kuličky.

Hotovou omáčku přecedíme, osladíme ji cukrem, podle potřeby ji ještě zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše vody (lze použít i strouhaný perník), povaříme a případně ještě ochutíme skořicí. Do připravené omáčky vkládáme masové kuličky a vaříme asi 15 minut, dokud kuličky nezhnědnou. Podáváme s širokými nudlemi, houskovým knedlíkem nebo rýží.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...