Hovězí s koprovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve uvaříme maso. Vložíme ho do hrnce s vroucí vodou, osolíme a vaříme zakryté asi 2 hodiny (v tlakovém hrnci se maso uvaří rychleji). Hotové maso by mělo být měkké a křehké, ale nemělo by se drobit. Vyjmeme ho z vody a vzniklý vývar si uschováme na omáčku.

V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání ji necháme zpěnit, až zbělí a ztratí syrovou vůni. Po částech do ní vmícháme vývar, osolíme a dobře povaříme asi 15 – 20 minut. Pak do omáčky opatrně vmícháme smetanu, omáčku dochutíme solí, cukrem a podle chuti ji okyselíme octem nebo citronovou šťávou. Na závěr vmícháme nasekaný kopr, ihned odstavíme z ohně a již nevaříme.

Uvařené teplé maso nakrájíme napříč přes vlákna na tenké plátky, přelijeme je omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...