Hovězí maso v zelí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté zelí zbavené košťálů nakrájíme na tenčí proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji dorůžova na rozehřátém oleji. Přidáme na kousky nakrájené očištěné hovězí maso a společně za stálého míchání opečeme.

Maso osolíme, ochutíme pepřem a mletou paprikou, přidáme nakrájené zelí, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme asi hodinu pod pokličkou, dokud není maso měkké.

K měkkému masu přidáme očištěné a na nudličky nakrájené papriky a omytá, na půlky nakrájená rajčátka, promícháme, podusíme ještě 15 minut doměkka a na závěr směs dochutíme česnekem utřeným se solí.

Poznámka k receptu

K hovězímu masu se zelím se nejlépe jako příloha hodí vařené brambory.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...