Hovězí tokáň na víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na nudličky a opečeme v kastrolu na rozehřátém na oleji. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a dále opékáme, dokud nezačne zlátnout. Přilijeme polovinou vína, osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme víno téměř vyvařit.

Postupně přiléváme další víno a když se téměř vyvaří, přidáme protlak, zalijeme trochou vývaru a pomalu dusíme na mírném plameni (nevaříme). Když je maso měkké, nakrájíme žampiony na plátky opečeme je v pánvi na másle a přidáme k masu.

Na závěr přimícháme smetanu a necháme ji již jen prohřát (nebo ji přidáme do každého talíře až při podávání). Vhodnou přílohou je rýže, těstoviny nebo čerstvý chléb.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...