Smrže na majoránce s hovězím masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme nadrobno a rozpustíme ji v kastrolu s rozehřátým olejem. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou najemno a za stálého míchání ji osmahneme dohněda. Pak přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, opečeme ho ze všech stran, zaprášíme mletou paprikou, opepříme, zalijeme polovinou vývaru a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké.

Deset minut před dokončením přidáme k masu očištěné smrže (sušené předem namočíme do vody a pak slijeme) a společně dodusíme. Na závěr měkké maso i smrže vyjmeme, výpek zprudka svaříme, až se všechny tekutina odpaří, zaprášíme ho moukou, zalijeme zbylým vývarem a ještě 15 minut povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a majoránkou a přecedíme.

Maso a houby upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme čerstvou nakrájenou majoránkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...