Zelňačka s uzenými knedlíčky

Seznam surovin

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce se lžící rozpáleného sádla a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Zaprášíme ji mletou paprikou, zalijeme vývarem, přidáme kysané zelí, bobkový list, pepř a nové koření a vaříme, dokud není zelí měkké.

V pánvi nebo menším kastrůlku rozehřejeme zbylé dvě lžíce sádla, zasypeme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Odstavíme ji z ohně a necháme zchladnout. Pak ji vmícháme do polévky a krátce povaříme.

Klobásu i housku nakrájíme na drobné kostičky, přidáme drobně nakrájenou pažitku a vejce, zahustíme hrubou moukou a promícháme. Ze směsi oddělujeme malé kousky, které v dlaních zakulatíme do knedlíčků.

Do hotové vroucí polévky vložíme připravené knedlíčky, lehce je promícháme a vaříme 7 minut. Na závěr vmícháme smetanu, polévku podle chuti přisolíme a ještě krátce prohřejeme.

Poznámka k receptu

Do polévky můžete místo knedlíčků přidat na kostičky nakrájené vařené brambory, lehce opečenou nakrájenou klobásu nebo i sušené houby, které jste předem namočili v mléce.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...