Francouzský Cassoulet

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc do studené vody, pak je scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme vývarem (nebo vodou) a uvaříme doměkka (trvá to asi 40 minut). Během vaření přidáme k fazolím rozkrojené rajče, oloupanou cibuli a dva stroužky česneku.

V pánvi rozehřejeme kachní sádlo a osmahneme na něm na kousky nakrájené pečené kachní maso, nakrájenou krkovičku a bůček. Maso vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme z něj odkapat přebytečný tuk. Nakonec ve výpeku v pánvi osmažíme kousky klobásy a také je vyjmeme a necháme odkapat.

Zapékací formu vymastíme sádlem, vytřeme zbylým česnekem a navrstvíme do ní střídavě vařené fazole s osmahnutým masem a klobásou. Střední vrstvu zalijeme koňakem, posypeme nakrájenou šalvějí a povrch zalijeme vývarem z fazolí a tukem zbylým z opékání masa. Vše osolíme, opepříme, posypeme strouhankou a pečeme asi 2 hodiny v troubě vyhřáté na 150 - 160°C. Po 10 minutách se vytvoří na povrchu škraloup, který roztrháme a smícháme s fazolemi a masem. To zopakujeme během pečení ještě několikrát, pouze poslední škraloup necháme a cassoulet zapečeme, až se na povrchu utvoří křupavá kůrčička.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...