Jehněčí kolínko na víně
Seznam surovin
- jehněčí maso 4 kusy (kolínka)
 - cibule 3 kusy
 - máslo 4 lžíce
 - česnek 6 stroužků
 - pepř černý 12 kuliček
 - bobkový list 4 kusy
 - rajčatový protlak 4 lžíce
 - rozmarýn 4 snítky
 - víno červené 700 mililitrů (suché)
 - vývar drůbeží 4 litry
 - celer 1/2 kusu (menší)
 - mrkev 2 kusy
 - petržel kořenová 2 kusy
 - sůl 1 špetka (podle chuti)
 - pepř 1 špetka (podle chuti)
 
Postup přípravy
1. Kolínka nařízněte ostrým nožem a prošpikujte česnekem, do každého kolínka vložte jeden stroužek. Důkladně osolte. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce másla a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte pepř, bobkové listy a kolínka a zprudka orestujte.
2. Jakmile kolínka ztmavnou, přidejte protlak, rozmarýn a krátce opečte. Přilijte víno, přiveďte je k varu a na středním ohni zredukujte na polovinu. Přidejte zbytek česneku a přilijte vývar, osolte, opepřete a krátce provařte. Hrnec zakryjte poklicí, vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 1 hodinu a 40 minut.
3. Hotové maso vyjměte a udržujte v teple. Hrnec s omáčkou přemístěte na sporák a zredukujte tak, aby měla téměř konzistenci sirupu. Přidejte mrkev, petržel a celer nakrájené na drobné kostičky a vařte ještě 8–10 minut. Osolte, opepřete a vraťte do hrnce kolínka, aby se prohřála. Podávejte s celerovou kaší.
Poznámka k receptu
Intenzitu omáčky můžete doladit přidáním trochy cukru, podle Vaší chuti.
							
						
					




Načítám komentáře...