Krokety z hovězího masa s fazolkami

Seznam surovin

Fazolky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 Housku nastrouhejte nahrubo. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte. Na pánvi rozpalte olej, přidejte do něj cibuli, za chvilku česnek a za stálého míchání obojí lehce osmažte do světle žluta.

2 Mleté hovězí maso vložte do mísy a vmíchejte do něj jemně nastrouhanou mrkev a celer. Přidejte zpěněnou cibuli s česnekem, nastrouhanou housku a vejce, lehce rozšlehaná vidličkou. Osolte, opepřete a spolu s nasekanou petrželkou všechno dobře promíchejte.

3 Troubu rozpalte na 180 °C. Na pomoučeném prkénku utvořte krokety a pak je naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

4 Fazolky: Cibuli oloupejte a nakrájejte na dílky. Fazolkám odkrojte konce se stopkou a v míse je promíchejte s cibulí, olivovým olejem, solí, rajčaty, nakrájenými na kostičky, a lístky oregana. Přidejte je na plech ke kroketám a vše společně pečte asi 25 minut. Tip: Maso a zeleninu můžete podobným způsobem osmažit i na pánvi.

Poznámka k receptu

Koření sice podporuje trávení, ale také chuť k jídlu, zkuste maso ochutit nastrouhanou zeleninou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...