Hovězí maso na víně a mléce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Odleželé maso se hustě protáhne slaninou a polije směsí z polovice červeného vína a z polovice mléka a nechá se marinovat 3 dny.

Pak se maso vyjme, osuší, osolí a opepří a na horkém sádle po obou stranách rychle opeče.

Do výpeku dáme cibuli, zbytek slaniny, zpěníme, zalijeme trochou vína se 2 lžícemi mouky, přilije se i mořidlo, v němž leželo a maso se dodusí.

Omáčka se procedí.

Brambory nakrájíme, osolíme, přidáme kmín a studenou vodu a dáme je vařit.

Cibulku zpěníme na sádle, přidáme česnek, jalovčinky, bobkový list, cukr, necháme lehce zkaramelizovat a přidáme lžíci vody z brambor a překrájené kyselé zelí. Krátce prohřejeme, přidáme rozšťouchané uvařené brambory, promícháme, zalijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se šťávou se zelí a octem a dáme do pekáčku.

Navrch dáme podušené maso se šťávou a dáme zapéct do trouby.

Na tento recept se používalo tzv. kyselo, což bylo mléko, které se od léta do podzimu dávalo do kýble, kde kyslo.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...