Hovězí líčka se žampiony a katalánskou picadou

Seznam surovin

Picada:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte a nakrájejte na větší kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky a mrkev na kolečka. V hrnci rozpalte část másla a opečte zeleninu dozlatova. Žampiony přepulte, přidejte je spolu s rozmarýnem do hrnce a opékejte ještě 5 minut. Pak suroviny přendejte do pekáče, v hrnci rozpalte zbylé máslo, olej a zprudka orestujte maso. Nakonec ho přidejte do pekáče, promíchejte, zalijte vínem a 150 ml vody a pečte v troubě předehřáté na 180°c asi 2 hodiny nebo dokud maso nebude zcela měkké.

2. Zatímco se maso peče, připravte picadu: natrhejte bagetu, zakápněte ji vodou, nechte chvilku nasáknout a pak pečlivě vyždímejte. V hmoždíři rozdrťte ořechy, česnek a petrželku, přidejte bagetu, nasekanou čokoládu a trochu pepře a utřete na hladkou pastu. Tu nakonec asi 10 minut před koncem pečení vmíchejte do pekáče s líčky. Podávejte s pečivem nebo polentou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...