Pečení líni se zimní zeleninou Suroviny lín 4 kusy (vykuchaný, každý o váze asi 250 g)máslo 40 gramůčesnek 2 stroužkypetržel hladkolistá 4 snítkybazalka 4 snítkykmín 1 lžička (mletý)sůl Na zeleninu: brambory 6 kusů (střední)řepa červená 4 kusy (malá)cibule 2 kusyolej olivový 4 lžícecukr 2 lžícešťáva citronová 2 lžícetabasko 1 lžičkasůl Kategorie Sladkovodní pro celiaky pro diety pro diabetiky Hodnotilo: 0
Lín na paprice Suroviny lín 4 porce (filety bez kůže a kostí, nakrájené na kousky)brambory 800 gramůvývar zeleninový 6 decilitrů (nebo voda)smetana na vaření 4 decilitrypaprika 2 kusy (barevná)cibule 1 kus (menší)mouka pšeničná hladká 2 lžícepaprika sladká 1 lžíce (mletá, podle chuti i pálivá)česnek 1 stroužek Kategorie Sladkovodní pro děti Hodnotilo: 0
Lín s bramborovo-křenovým pyré a pažitkovou emulzí Suroviny Na 4 porce: lín 4 kusy (každý o váze asi 250g nebo 8 filetů )olej řepkový 50 mililitrůmáslo 50 gramůbrambory 500 (typu A či AB menší)smetana na šlehání 150 mililitrůkřen 2 lžíce (najemno nastrouhaného)sůl Pažitková emulze: vývar 500 mililitrů (rybího nebo drůbežího )smetana na šlehání 200 mililitrůpažitka 1 svazek (menší)šťáva citronová (trocha)sůlpepř Kategorie Sladkovodní pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diety pro diabetiky Hodnotilo: 0