FÍKOVÉ TORTELLI

Seznam surovin

Těsto na těstoviny:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto na těstoviny: mouku smíchejte s vejci a vypracujte hladké, pevné těsto. Odložte ho alespoň na 1 hodinu do lednice, klidně ho ale můžete udělat i den předem.

2. Připravte náplň: cibuli, česnek, fíky a polovinu šunky nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej, cibuli s česnekem na něm orestujte a nechte zchladnout. V misce smíchejte mascarpone, šunku, fíky, zchladlou cibuli a česnek. Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.

3. Těsto projeďte strojkem na těstoviny – nejprve několikrát na první stupeň, aby vyšel pěkný, pravidelný plát, potom postupně snižujte rozpětí válců, my jsme skončili stupněm 4. Na polovinu plátů naneste lžící náplň, dbejte, aby kolem sebe každá hromádka měla dostatečný prostor. Štětcem namočeným ve vodě potřete okolí náplní, přiklopte druhou polovinou těsta a opatrně utěsněte. Nakonec vykrajovátkem vykrojte tortelli a odložte je na pomoučněnou pracovní plochu.

4. Přiveďte k varu dostatečné množství osolené vody a těstoviny po částech uvařte, měly by jim stačit asi 2–3 minuty. Pak v pánvi rozpalte máslo a opečte na něm lístky šalvěje. Odložte je stranou a opečte zbylou šunku. Tortelli podávejte přelité ochuceným máslem a posypané šunkou, šalvějí a hoblinami parmazánu

Poznámka k receptu

Fíky se tu starají o zajímavou chuť, mascarpone zase o hedvábnou strukturu. My jsme tortelli vykrajovali, jednodušší a rychlejší je použít tvořítko s prohlubněmi. A jste-li šikovní, zabalte náplň do tortellin.

ODLEŽENÍ TĚSTOVIN 1 HODINA

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...