PEČENÉ LILKY S BULGUREM
Seznam surovin
- lilek 3 kusy (STŘEDNĚ VELKÉ)
 - česnek 8 stroužků
 - petrželka velkolistá 1 svazek
 - paprička chilli červená 1 kus
 - olej olivový 4 lžíce
 - sezamová pasta Tahini 2 lžíce
 - sůl
 - pepř
 - rajčata 3 kusy
 - bulgur 250 gramů
 - mandle 80 gramů
 - rozinky 2 lžíce
 - máslo 80 gramů
 
Postup přípravy
Omyté lilky rozpůlíme, vydlabeme lžící dužinu a nakrájíme najemno. Na pánvi na oleji opečeme vnitřky lilku, přidáme nakrájené chilli, utřený česnek, tahini a třetinu petržele. Dochutíme solí a pepřem a smícháme s nakrájenými rajčaty. Směsí naplníme lilky vyskládané na plech a dáme zapéct na 35 minut do trouby rozpálené na 200 °C. Bulgur uvaříme v 500 ml vody se špetkou soli. Mandle opražíme na troše másla na pánvi se špetkou soli, nasekáme a vmícháme nakonec spolu s rozinkami a zbylým máslem do bulguru. Zbylou petrželí lilky ozdobíme.
							
						
					




Načítám komentáře...