Podzimní minestrone
Seznam surovin
- fazole bílé 200 gramů (předem namočené 24 hodin)
 - brambory 1 kus (malá)
 - bobkový list 1 kus
 - pancetta 4 plátky
 - olej olivový
 - mrkev 2 kusy (střední)
 - celer řapíkatý 2 kusy
 - cibule 2 kusy
 - česnek 2 stroužky
 - bazalka 1 svazek
 - rajčata sterilovaná 2 plechovky
 - cuketa 1 kus (menší)
 - víno červené 200 mililitrů
 - špenát 1 hrst (čerstvý, nebo mangold)
 - vývar kuřecí 550 mililitrů (nebo zeleninový)
 - špagety 50 gramů (nalámané)
 - sůl
 - pepř
 - sýr Parmezán (k podávání)
 
Postup přípravy
1. Fazole vložte do hrnce, zalijte vodou a společně s nasekaným rajčetem, pokrájenou bramborou a bobkovým listem vařte asi 1 hodinu doměkka.
2. Zatímco se fazole vaří, rozpalte v pánvi 1 lžíci olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer, pancettu, cibuli, česnek a nasekané bazalkové stonky (lístky si ponechte na ozdobu). Na velmi mírném plameni duste 15 minut doměkka. Přidejte konzervovaná rajčata, na kostičky nakrájenou cuketu a zalijte červeným vínem. Nechte 15 minut probublávat.
3. Slijte vodu ze změklých fazolí a odstraňte bramboru, rajče i bobkový list. Fazole zastříkněte olivovým olejem a promíchejte. Fazole, špenát, vývar a špagety přidejte do hrnce k zelenině, zamíchejte a vařte, dokud nejsou těstoviny hotové.
4. Polévku osolte a opepřete, posypte bazalkovými listy, hoblinami parmazánu, zastříkněte olivovým olejem a podávejte.
Poznámka k receptu
Tenhle recept je inspirován Jamiem Oliverem, ale my ho už málem považujeme za vlastní. Do polévky užijete všechny možné suroviny, které vám zbydou doma – poslední dvě mrkve, malou cuketu od sousedky, hlt vína od večeře i rozlámané špagety, které zůstaly v pytlíku. Výsledek stojí za to.
							
						
					




Načítám komentáře...