Krůtí polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do hrnce se studenou vodou dejte několik kuliček pepře a nového koření. Vložte opláchnuté krůtí droby a přidejte kuřecí skelet, oloupaný zázvor, celé rajské jablko a asi polovinu mrkve, celeru a petržele.

2. Cibuli i se slupkou podélně rozřízněte, řeznou stranou dolů opečte na oleji a také vložte do základu. Osolte a vše přiveďte k mírnému varu.

3. Když polévka začíná vařit, zmírněte plamen (polévka se musí pouze takzvaně táhnout). Na začátku vaření sbírejte pěnu. Vařte asi hodinu a půl, až budou droby i maso měkké. Vývar sceďte a dochuťte. Maso a droby nechte trochu vychladnout, odstraňte kůži, chrupavky a nevzhledné kousky a maso pak nadrobno pokrájejte.

4. Zbylou kořenovou zeleninu nakrájejte na drobné nudličky, osmažte je na troše másla a pak spolu s pokrájeným masem a droby dejte do vývaru. Dochuťte ho a podávejte s nudlemi, ozdobený najemno nasekanou zelenou petrželkou.

5. Nudle uvařte v troše vývaru zvlášť, rozdělte je na talíře a zalijte horkou polévkou

Poznámka k receptu

Silný drůbeží vývar s pokrájenými droby a domácími nudlemi je dobrým startem každého, natož slavnostního novoročního rodinného oběda.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...