Celerová polévka II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci rozehřejte máslo a zlehka na něm osmažte najemno nakrájenou šalotku. Zaprašte ji moukou a opečte krásně do zlatohněda. Na tento základ vsypte najemno nastrouhaný celer a vše ještě krátce orestujte.

2. Zalijte vývarem a přidejte uvařené rozmačkané brambory. Osolte, opepřete a vsypte trochu muškátového oříšku. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a mírným varem nechte probublávat asi 30 minut.

3. Polévku nakonec rozmixujte na hladký krém. Dochuťte ho česnekem, vmíchejte smetanu a petrželku a polévku provařte ještě 5 minut.

4. Podávejte s pečivem, nejlépe opečeným

Poznámka k receptu

Hustá, sametově hladká a plná výrazné vůně a chuti – ideální zimní polévka!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...