KULAJDA I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Šalotku nakrájejte nadrobno, dejte ji do hrnce a přilijte vývar a víno. Přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina nezredukuje o polovinu. Podle chuti dolaďte cukrem a stáhněte z plotny. Přidejte smetanu, nasekaný kopr a rozmixujte dohladka. Podle chuti osolte a případně dolaďte cukrem a citronovou šťávou.

2. Brambory rozpulte (pokud neseženete odrůdu Grenaille, použijte co nejmenší brambory nebo je krátce předvařte). V pánvi rozpalte lžíci másla s olejem a brambory orestujte dozlatova, přidejte nakrájené houby a krátce je orestujte.

3. V pánvi rozpalte zbylé máslo a z obou stran na něm opečte filátka sivena. Do talíře rozdělte brambory s houbami, zalijte polévkou a nakonec přidejte i ryby bez kůže. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Vítanou kyselost kulajdě obvykle dodává ocet. Šéfkuchař Lukáš Nevyjel jí ale dosahuje redukcí vína. Spolu s kouskem ryby tak obyčejnou polévku povýší na podzimní skvost.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...