Ossobuco s milánským risottem

Seznam surovin

Risotto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mrkev a petržel nakrájejte na kolečka, cibuli na klínky, 1 stroužek česneku na plátky. Maso zaprašte hladkou moukou. V hrnci se silným dnem, který je vhodný do trouby, rozpalte polovinu oleje a maso na něm zprudka z obou stran opečte dozlatova. odložte ho stranou, přilijte zbylý olej a orestujte mrkev a petržel. Když začne zlátnout, přidejte cibuli, česnek a opečte dozlatova.

2. Do hrnce přidejte protlak a nechte ho minutku zarestovat, pak přilijte víno a nechte odpařit. přilijte vývar, vraťte do hrnce maso a pečte 30 minut na 180°c. Jakmile je maso měkké, můžete šťávu nechat nebo ji v rendlíku zredukovat do husté omáčky. nakonec do ní vmíchejte lístky ze 4 snítek tymiánu

3. Zatímco se maso peče, přiveďte v hrnci k varu vývar na risotto. v dalším hrnci rozpalte 2 lžíce másla a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. pak přidejte rýži (neproplachujte ji, škrob je v tomto případě žádoucí) a opékejte ji, dokud nezprůsvitní a nezačne lehce praskat. Zalijte rýži vínem a nechte ho odpařit. vmíchejte šafrán a přidejte naběračku vývaru. Míchejte, dokud se vývar nevstřebá, pak přilijte další část. Tak pokračujte, dokud se rýže ve vývaru neuvaří, měla by být al dente. Nakonec hrnec stáhněte z plotny, vmíchejte zbylé máslo a parmazán a nechte 10 minut odpočinout.

4. Toastový chleba rozmixujte najemno a na suché pánvi opečte dozlatova. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, zbylý tymián, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. promněte, aby se všechny chutě spojily. Na každý talíř dejte trochu risotta, na něj položte plátek ossobuka, přelijte omáčkou a posypte gremolatou.

Poznámka k receptu

Milánské risotto je samo o sobě perfektní a vylepšit ho může jen měkké, rozpadající se ossobuco s omáčkou z kořenové zeleniny. v Miláně do základu nepřidávají rajčata, zato ho na konci posypou skvělou gremolatou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...