Irish stew I (irský guláš)

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky.
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Oba druhy brambor oloupeme a nakrájíme na kostky o straně asi 2,5 cm. Nakrájené maso vložíme do hrnce, zalejeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme tymián, přivedeme prudce k varu a pomalu vaříme nezakryté asi 30 minut. Během vaření lžící odebíráme pěnu tvořící se na povrchu. Povařené maso vyjmeme z hrnce a vývar přecedíme přes jemný cedník. Maso i vývar pak vrátíme zpět do umytého hrnce a znovu přivedeme k varu. Přidáme cibuli, moučné brambory a mrkev, osolíme a dále vaříme nezakryté 10 minut. Pak přidáme lístky ze snítek tymiánu a lojovité brambory, hrnec zakryjeme a necháme pomalu dusit dalších 20 minut, dokud není jehněčí maso velmi měkké a moučné brambory se nerozvaří a zahustí tak omáčku. Hrnec odstavíme ze sporáku a guláš necháme zakrytý stát ještě 10 minut. Na talířích porce posypeme petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...