Steak s čokoládovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla. Přihoďte nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte ji do zhnědnutí.

2. Zasypte cukrem, přidejte prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku (kousek si nechte na ozdobu) a lístečky tymiánu.

3. Za stálého míchání vše restujte po dobu 3–4 minut. Zaprašte moukou a zamíchejte.

4. Přidejte víno a čokoládu. Míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí.

5. Zalijte horkým vývarem, osolte, opepřete a vařte ještě 7 minut.

6. Jednotlivé steaky osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte zbylý olej a steaky v něm opečte 2–3 minuty z každé strany. Nechte chvilku odpočinout. Podávejte přelité omáčkou a ozdobené kouskem chilli papričky a nasekaným polníčkem

Poznámka k receptu

Omáčka se skvěle hodí i ke kuřecímu masu.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...