Hovězí roláda se slaninou a pestem

Seznam surovin

Pesto:

Roláda:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. PESTO: V mixéru rozsekejte najemno petrželku, ořechy a česnek spolu se solí. Pomalu přilévejte olej a mixujte jen tolik, aby se všechny suroviny propojily. Nakonec přimíchejte nastrouhaný parmazán.

2. Na velké pánvi opečte zlehka plátky slaniny (ne úplně dokřupava). Opečenou slaninu přemístěte na papírovou utěrku, aby se z ní odsál přebytečný tuk. Pánev s tukem odstavte na studenou plotýnku.

3. Na pracovní plochu rozložte dvojitou vrstvu potravinářské fólie. Na ni položte maso, přikryjte ho dalším kusem fólie a rozklepejte rovnoměrně paličkou, láhví nebo váleč- kem na nudle na asi 1,5cm tlustý plát (nebo i tenčí).

4. Maso položte tak, abyste ho rolovali s vlákny směřujícími podél středové osy (vlákna masa povedou po délce rolády, od jednoho konce ke druhému). Osolte a opepřete.

5. Naneste na maso tenkou vrstvu pesta. Pruh asi 1,5cm od okrajů masa nechte nepotřený. Poklaďte plátky slaniny ve směru kolmo přes vlákna masa.

6. Předehřejte troubu na 180 °C. Maso opatrně a pevně zarolujte jako koberec a svažte provázkem. Roládu nechte zatáhnout ze všech stran na rozpáleném tuku, který zbyl na pánvi po slanině.

7. Jakmile se povrch rolády hezky zabarví, přesuňte ji na rošt do pekáčku spojem dolů. Pečte 20–25 minut, nebo dokud nedosáhne maso uvnitř 55 °C.

8. Upečenou roládu vyjměte z trouby a nechte 10 minut odpočívat před tím, než ji budete krájet.

9. Nakrájejte roládu na plátky tak, aby každý plátek měl provázek uprostřed. Servírujte s měsíčky citronu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...