ZELENINOVÁ RIBOLLITA

Seznam surovin

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, mrkev a petržel na kolečka, celer na tenké plátky. V hrnci se silným dnem rozpalte olej a opečte na něm zeleninu. Pak ji zalijte rajčaty, protlakem a vývarem. Přidejte bobkový list, osolte, opepřete a promíchejte. Vařte asi 20 minut, aby byla zelenina téměř měkká. Přidejte fazole, nasekanou petrželku a vařte ještě 10 minut. Bagetu nakrájejte na šikmé plátky, posypte nastrouhaným sýrem a zprudka zapečte pod rozpáleným grilem. Podávejte k polévce.

Poznámka k receptu

Kořenová zelenina se neuplatní jen ve vývaru, ale i v téhle hebké, syté polévce. Užijte si kontrast křupavosti a jemných, téměř krémových fazolí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...