PIPERÁDA S VEJCEM
Seznam surovin
- paprika kapie 2 kusy (červená)
 - paprika kapie 1 kus (zelená)
 - rajčata 2 kusy
 - vejce 4 kusy
 - šunka prosciutto crudo 4 plátky (nebo Bayonne)
 - cibule 2 kusy (střední)
 - česnek 2 stroužky
 - tymián 3 snítky
 - bobkový list 1 kus
 - olej olivový 3 lžíce
 - máslo 1 lžíce
 - sůl
 - pepř
 - paprička Espollité 1 špetka (mletá nebo mleté chilli)
 
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, kapie na proužky, česnek na tenké plátky, rajčata na kostičky. Troubu předehřejte na 200 °C. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej a máslo. Cibuli restujte 3 minuty doměkka, pak přidejte česnek, lístky tymiánu a bobkový list, osolte a opepřete. Restujte minutu a přidejte rajčata, promíchejte a duste asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne vonět. Pak vyjměte bobkový list.
2. Piperádu rozdělte do 4 zapékacích misek, uprostřed udělejte důlek a do každého rozklepněte vejce. Na každou porci pak položte plátek šunky a vložte do trouby. Pečte tak dlouho, aby bílky ztuhly, ale žloutky zůstaly krémové. Posypte pálivou papričkou, osolte a podávejte.
Poznámka k receptu
Piperáda je taková baskická verze ratatouille, hodí se k rybám, kuřeti nebo vejcím. Když má Mimi dostatek barevných paprik a rajčat, připraví si ji do zásoby a uchovává v lednici. Když pak rychle potřebuje dobré jídlo, přidá vejce a má hotovo.
							
						
					




Načítám komentáře...