Pečená zelenina s variacemi dipů

Seznam surovin

Dipy:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (kořenovou zeleninu můžete krájet i podélně). Oloupanou cibuli nakrájejte na měsíčky. Z česneku sloupněte jen vrchní tenkou vrstvu a překrojte podélně napůl. Vše naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte a kontrolujte, zda povrch zeleniny příliš nehnědne, v tom případě plátky otočte. Pečte doměkka a podávejte pokapané olivovým olejem a doplněné dipy

DIP ČESNEKOVÝ Smíchejte 1 kelímek jogurtu se lžící zakysané smetany, vmíchejte prolisovaný česnek a sůl podle chuti.

DIP BYLINKOVÝ Oprané a osušené bylinky nasekejte a smíchejte s jogurtem, lžící olivového oleje, solí a pepřem.

DIP MEDOVÝ Do misky nalijte 50 ml olivového oleje, přidejte 2 lžíce hořčice, šťávu z půlky citronu, 2 lžíce tekutého medu a metličkou řádně prošlehejte. Dochuťte solí, pepřem a podle potřeby ještě citronovou šťávou nebo medem.

DIP KOPROVÝ Zakysanou smetanu smíchejte s potřebným množstvím nasekaného kopru a jen malinko přisolte.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...