Mrkev na římském kmínu
Seznam surovin
- mrkev 600 gramů (menší)
- česnek 1 stroužek (1-2 stroužky)
- olej olivový 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- kmín římský 1/2 lžičky
- koriandr 1/2 svazku (nebo petrželky)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Mrkev očistěte a zbavte natě a oloupaný česnek nakrájejte na tenké plátky. Ve větší hlubší pánvi zahřejte olej a přidejte máslo. Když začne pěnit a vonět, přimíchejte nakrájený česnek. Smažte na mírném plameni do světle žluta. Přisypte mrkev, chvilku smažte a pak směs podlijte horkou vodou tak, aby mrkev byla úplně ponořená. Přidejte římský kmín, pepř a sůl a duste (napřed pod pokličkou, pak odkryté, dokud se tekutina úplně nevyvaří). Rozdělte na talíře a posypte nasekaným koriandrem nebo petrželkou.
Načítám komentáře...