„Jednohrnec“ s růžičkovou kapustou a chorizem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 Kapustičky očistěte, odřízněte z nich ovadlé lístečky a kousky stonků a odložte je do mísy. Brambory neloupejte, jen je dobře omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Chorizo zbavte slupky a nakrájejte na širší nudle (klobásu na kolečka). Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na nudličky.

2 V kastrolu rozehřejte olej, vsypte do něj cibuli a nechte ji zpěnit. Přidejte česnek a mírně ho osmažte. Přisypte kapustičky, plátky brambor, nudličky choriza, snítky tymiánu, bobkový list, osolte a opepřete. Vše podlijte vývarem nebo vodou (množství odhadněte dle potřeby) a duste asi 15–20 minut. Hotový pokrm posypte nasekanou petrželkou a podávejte jej s pečivem.

Poznámka k receptu

Růžičková kapusta je vděčnou a zdravou zimní zeleninou. Pokud nad ní u vás doma ohnují nos, zkuste jim ji předložit v doprovodu dobré klobásky.

Tip: Na podlití je nejlepší použít horký vývar. Pokud jej nemáte, můžete použít kvalitní bujon z kostky nebo horkou vodu naředit skleničkou dezertního vína.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...