Těstoviny s čerstvými hříbky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

2. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte máslo. Když začne pěnit a vonět, přisypte česnek nakrájený na plátky a na mírném ohni ho opečte dožluta. Dejte pozor, aby česnek příliš neztmavl a nezhořkl. Přidejte očištěné hříbky nakrájené na plátky, osolte a zprudka osmahněte.

3. Zalijte vínem a nechte rychle vyvařit. Podlijte 3 lžícemi vody z těstovin – škrob v nich obsažený šťávu lehce zahustí. Přidejte petrželku, povařte a promíchejte se scezenými těstovinami.

4. Opepřete hrubě drceným pepřem a posypte nastrouhaným sýrem. Podávejte ihned.

Poznámka k receptu

Dostali jste od sousedů košík hub, ideálně hřibů? Udělejte si je s těstovinami, ovoněné parmazánem a bílým vínem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...