Rýžové karbanátky

Seznam surovin

Na salát:

Na dresink:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí maso vložte do vody, přidejte bujonovou kostku, mrkev a cibuli, osolte, opepřete a vařte, dokud maso nezměkne. Maso a mrkev vyjměte a velmi drobně nakrájejte.

Propláchnutou rýži zalijte vývarem a zvolna poduste doměkka. Do uvařené rýže vmíchejte máslo a nechte ji trochu zchladnout. Pak do ní vmíchejte 1 celé vejce, 1 žloutek a maso s mrkví. Podle potřeby zahustěte částí strouhanky. Ze směsi tvořte malé karbanátky, obalte je nejdřív v rozšlehaném bílku a pak ve strouhance a zvolna je usmažte z obou stran na oleji na pánvi.

Ledový opraný salát natrhejte do mísy, přidejte jemně nakrájené ředkvičky, nastrouhanou cuketu, osolte, opepřete, zalijte olejem, citronovou šťávou a promíchejte

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...