UZBECKÝ PLOV

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte a nakrájejte na kostky, mrkev na tenké nudličky, cibuli na klínky, z česneku odstraňte volné slupky, ale jinak ho neloupejte a nechte ho vcelku. V hrnci rozpalte polovinu oleje a orestujte na něm maso. Odložte ho stranou, přidejte do hrnce olej a orestujte cibuli, česnek a mrkev dozlatova. Pak do hrnce vraťte maso, zalijte 500 ml vody a přiveďte k varu.

2. Přidejte česnek a vařte 15 minut, pak vsypte rozinky a krátce povařte. Vyjměte česnek (ale nevyhazujte ho), přidejte koření a propláchnutou rýží. Dolijte vodou, aby sahala asi 2 cm nad rýži, a vařte, dokud rýže i maso nezměknou. Plov podávejte na tácu, posypaný nasekanou petrželkou a ozdobený palicemi česneku.

Poznámka k receptu

Možná jste už ochutnali různé úpravy rýže pod názvy pilaf, pulao nebo polo. Oblíbený uzbecký plov je ze stejné rodiny, jde o kořeněné rýžové jídlo z jednoho hrnce.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...