Fazole zapečené se zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte najemno, řapíky celeru na plátky a česnek prolisujte. Vše vložte na rozehřáté 3 lžíce oleje a 5 minut opékejte. Přidejte nakrájenou a jádřinců zbavenou papriku, proprané rozinky,
oregano, chilli a kmín. Opékejte ještě asi 2 minuty. Potom přidejte rajčata i se šťávou, osolte opepřete, přilijte trošku vody a povařte asi 5 minut.

Brokolici rozdělte na růžičky a povařte v osolené vodě 2 minuty, potom ji sceďte a nechte okapat. Nať
nasekejte najemno, trochu nechte stanou na ozdobu. Fazole slijte a spolu s uvařenou rýží a kukuřicí vložte k rajčatové směsi. Uveďte do varu, povařte 2 minuty, přidejte brokolici a odstavte.

Směs smíchejte a natí, přendejte do olejem vytřené zapékací mísy, posypte nastrouhaným sýrem a vložte do trouby pod rozehřátý gril (220 °C). Zapékejte 5 - 8 minut, než se sýr roztaví a vytvoří
kůrčičku. Podávejte posypané zbytkem zelené natě samotné nebo s čerstvým

pečivem.

Poznámka k receptu

Fazole jsou zásobárnou důležitých vitaminů a minerálů a pomáhají proti celé řadě neduhů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...