Hovězí polévka

Seznam surovin

Na vývar:

Domácí nudle:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso i kosti vložte do studené, lehce osolené vody s kořením a nezakryté velmi zvolna přiveďte k varu.

2. Stáhněte plamen a mírným varem vařte asi 3 hodiny. Pěnu, která se tvoří na povrchu, průběžně odebírejte. Poslední hodinu varu přidejte část kořenové zeleniny, překrojenou cibuli i se slupkou, celerovou nať a kapustu.

3. Pak vývar slijte a asi 10 minut v něm povařte nakrájenou zbylou zeleninu, orestovanou na kousku másla. Dochuťte solí a koňakem a podávejte s uvařenými nudlemi.

4. Na nudle propracujte mouku, vejce a 2 lžíce vlažné vody na tužší těsto a zakryté ho nechte asi 30 minut odpočinout.

5. Rozkrájejte ho na 2 díly a každý rozválejte na téměř průsvitný plát. Na utěrce je nechte chvíli proschnout (nesmějí ale úplně ztvrdnout). Pak je pokrájejte na asi 5 cm dlouhé pásy, poskládejte na sebe, překrojte na poloviny a krájejte na jemné nudle.

Poznámka k receptu

Poctivá hovězí polévka s domácími nudlemi neodmyslitelně patří k rodinnému obědu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...