Ředkvičková polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na oleji s máslem zpěňte pokrájenou šalotku. Vlijte k ní víno a nechte ho částečně odvařit. Pak přilijte vývar. Až začne vřít, vsypte do něj oloupané překrojené brambory a vařte doměkka. Pak je vyjměte.

2. Uvařené brambory, pokrájené ředkvičky (část odložte na ozdobu), chrást, česnek, olivový olej, sůl a pepř dejte do mixéru a rozšlehejte na pyré. Vlijte ho spolu se smetanou do vývaru.

3. Plátky klobásky opečte nasucho na pánvi a spolu s ředkvičkami jimi polévku ozdobte.

Poznámka k receptu

Lahodná polévka z ředkviček i s chrástem? Podle tohoto rakouského (a jak jsme zjistili také moravského) receptu je opravdu skvostná a vy si na ní skvěle pochutnáte!

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...