Špenátová polévka I
Seznam surovin
- kadeřávek 1 hrst
 - cibule 1 kus
 - česnek 3 stroužky
 - fenykl 1 kus
 - špenát 4 hrsti (čerstvý)
 - celer řapíkatý 3 snítky
 - brambory 1 kus
 - vývar kuřecí 1,2 litru
 - šťáva limetková (na dochucení)
 - ořechy (na ozdobu)
 - semínka (na ozdobu)
 - olej řepkový 2 lžíce
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, kadeřávek a oloupanou bramboru na kousky, fenykl na proužky, celer na plátky. V hrnci rozpalte olej a orestujte cibuli a česnek. Pak přidejte zbylou zeleninu, krátce ji opečte a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte, dokud nejtužší kousky nezměknou, nemělo by to trvat déle než 20 minut. Pak polévku rozmixujte dohladka, dolaďte limetovou šťávou, ozdobte ořechy, semínky a podávejte.
Poznámka k receptu
Po zimě máme chuť na čerstvé lupení. Základem téhle očišťující polévky je kadeřávek, fenykl a celer. a doplňte ji tím, co právě roste. Nejdostupnější je špenát, ale hodí se i mladý mangold, kopřivy nebo pampeliškové listy.
							
						
					




Načítám komentáře...