Dýňový krém

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou dýni a kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo a opečeme na rozehřátém másle. Zeleninu zasypeme moukou a ještě chvilku za stálého míchání orestujeme. Zalijeme ji 2 dl vody a mlékem a vaříme asi 40 minut, dokud není zelenina měkká.

Pak vše rozmixujeme na hladký krém, přilijeme smetanu a povaříme ještě 10 minut. Krém osolíme, opepříme a pokud ho chceme mít ještě hustší, můžeme ho zahustit světlou máslovou jíškou.

Krém rozdělíme na talíře a každou porci doplníme troškou našlehané šlehačky, několika kapkami zeleného dýňového oleje, pažitkou a opečenou houskou.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...