Avokádová polévka

Seznam surovin

Na polévku:

Do polévky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Avokádo oloupejte, zbavte pecky a s trochou vody a koriandrem rozmixujte na kaši.

2. Na troše oleje krátce orestujte česnek, zalijte ho kokosovým mlékem, přidejte avokádovou kaši a dolijte vývarem podle toho, jak hustou chcete mít polévku. Krátce provařte, dochuťte solí, pepřem, chilli vločkami a limetou.

3. Mezitím si připravte vložku do polévky: rajčata nakrájejte na poloviny a krátce opečte na pánvi na troše oleje, tortilly nakrájejte na proužky a také je opečte, chilli papričku nasekejte a koriandr natrhejte. Každou porci pak doplňte pečenými rajčaty, kousky tortilly, koriandrem a podle chuti chilli papričkou. Na závěr zakápněte olivovým olejem.

Poznámka k receptu

Dokonale krémová, plná exotických chutí, lehce pikantní, krásně barevná, a ještě ke všemu zdravá - navíc je dobrá teplá i studená… Kdyby tahle polévka byla holka, budeme ji svorně nenávidět, tolik dokonalosti vyplýtvané najednou nedělá dobrotu. V tomto případě se to ale snese. Má jen jednu chybu: míra zeleného odstínu se může lišit v závislosti na tom, jakou barvu bude mít dužina avokáda,. Na chuť to ale nemá žádný vliv.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...