Polévka z platýze s bylinkami a avokádem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kosti a hlavu vložíme do hrnce, zalijeme 8 dl vody, přidáme očištěnou mrkev, bobkové listy, kuličky pepře, 1 snítku tymiánu a bílé víno a vaříme 20 minut. Pak vývar scedíme a obereme maso zhlavy a kostí.

Vhrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory, vše zalijeme připraveným horkým vývarem a pomalu vaříme.

Když jsou brambory měkké, polévku i se zeleninou přelijeme do mixéru, přidáme oloupané a pecky zbavené avokádo, zakysanou smetanu, petrželku, zbylý tymián a šalvěj, osolíme, opepříme a rozmixujeme na hladký krém. Rozdělíme ho do hlubokých talířů a každou porci ozdobíme kousky masa zplatýze a pokapeme olivovým olejem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...