Podzimní polévka se zelím, fazolemi a zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte na klínky, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev a klobásu na kolečka. V hrnci rozpalte olej a orestujte nejdřív cibuli a česnek, pak přidejte mrkev, celer, klobásu a opečte je. Zasypte paprikou, nechte ji minutku rozvonět a zalijte vývarem a rajčaty. Zelí sceďte, a pokud je třeba, pokrájejte a přihoďte do hrnce. Vařte 15 minut, přidejte scezené fazole a vařte ještě 10 minut, aby se prohřály a zelenina byla zcela měkká. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte.

Poznámka k receptu

Typ: I když se spojení Maďarska s itálií zdá zvláštní, v tomto případě souhra funguje. Když do zeleninové polévky s fazolemi přidáte i zelí s kouskem paprikové klobásy, dodá jí to na pikantnosti a sytosti.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...