Kořeněná polévka z naklíčené cizrny

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vsypte zázvor, římský kmín, koriandr, chilli i skořici, promíchejte a nechte je rozvonět. Přidejte cizrnu, rajčata a asi 200 ml vody, na mírném ohni vařte 30 minut, než cizrna změkne.

2. Polévku rozmixujte dohladka, osolte a opepřete. Bude-li příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Podávejte s klíčky vojtěšky a munga.

Poznámka k receptu

Naklíčená cizrna má hned několik předností: je snadno stravitelná a rychleji uvařená než sušená. Její oříšková chuť skvěle ladí se sladkým mungem, které krémovou polévku odlehčí.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...