Česnekový krém se špenátovým pestem

Seznam surovin

Na pesto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané stroužky česneku vložíme do vhodného kastrůlku, přidáme polovinu másla, přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 120° C a pečeme doměkka.

V hrnci rozpustíme druhou polovinu másla, zasypeme ji moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji třetinou studeného vývaru a důkladně rozšleháme. Přimícháme zbylý vývar, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vařit.

Špenát důkladně omyjeme, spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme odkapat. Pak ho v porcelánovém hmoždíři utřeme s olejem a parmazánem na jemnou pastu - pesto. Upečený česnek přidáme do vařící se polévky a ponorným mixérem ji rozmixujeme na hladký krém, který zjemníme smetanou, podle chuti přisolíme a přecedíme přes jemný cedník.

Polévku rozdělíme do talířů a každou porci doplníme trochou špenátového pesta.

Poznámka k receptu

Polévku můžete ještě vylepšit krutony upečenými z bílého pečiva nebo křupavými tyčinkami.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...