Celerovo-bramborová polévka

Seznam surovin

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vývar nalijeme do hrnce, přidáme tymián a oloupané stroužky česneku a přivedeme k varu. Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a celer a vaříme asi 40 minut, dokud není zelenina měkká.

Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, vmícháme do něj smetanu a ochutíme ho pepřem a solí.

Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme oloupané stroužky česneku a opékáme je asi minutu. Pak přidáme tymián a znovu krátce opečeme.

Teplou polévku rozdělíme na talíře, pokapeme ji připraveným scezeným olejem a každou porci ozdobíme kopečkem creme fraiche.

Poznámka k receptu

Creme fraiche je výrobek na rozhraní zakysané smetany a smetany ke šlehání. Musí obsahovat nejméně 30 % tuku a je charakteristický hutnou, krémovou chutí. Narozdíl od zakysané smetany se dá vyšlehat, při vaření se nesráží a má jemnější chuť. Můžete ho sehnat v některých supermarketech nebo prodejnách s francouzskými potravinami, případně použít tuzemské výrobky, například Chef de Créme (Yoplait) nebo President Créme fraiche.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...