Bramborovo-mrkvová polévka

Seznam surovin

Na pesto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme je větší částí vody, osolíme a dáme vařit. Mrkev nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci másla doměkka. Osolíme ji, opepříme a ochutíme muškátovým květem.

Zbylé máslo rozehřejeme v kastrolu nebo menším hrnci, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji zbylou studenou vodou, rozšleháme a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak vmícháme smetanu a ještě krátce povaříme za občasného promíchání.

Když jsou brambory téměř uvařené, odebereme asi 15 plátků brambor a po odkapání je opečeme dozlatova na oleji.

Do hrnce s bramborami přidáme podušenou mrkev a jíšku a vše dobře rozmixujeme. Hotovou polévku propasírujeme přes hustý cedník do čistého hrnce a udržujeme v teple.

V malé úzké nádobě rozmixujeme bazalku, trochu rozmrzlý hrášek a olivový lej a pesto lehce osolíme.

Polévku rozdělíme do talířů, přidáme opečené plátky brambor a připravené pesto a podáváme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...