Kotlety se smetanovou omáčkou

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce smíchejte suché koření. Kotlety osolte, opepřete a posypte připravenou směsí. V pánvi rozpalte máslo, olej a maso opečte z obou stran dozlatova, měly by stačit 3–4 minuty z každé strany.

2. Mezitím nakrájejte šalotku a česnek nadrobno. V další pánvi rozpalte máslo, zaprašte je moukou a zalijte bílým vínem. Nechte alkohol odpařit a přilijte vývar. Míchejte, dokud nebude omáčka co nejhladší. Přilijte i smetanu a nasekané bylinky, podle chuti osolte a vařte, dokud směs nezhoustne. Případně ji dolaďte citronovou šťávou. Kotlety podávejte přelité omáčkou a s uvařenými bramborami obalenými v nasekané petrželce

Poznámka k receptu

V jednoduché omáčce se snoubí sladká chuť s navinulou. Hodí se hlavně k minutkám, které nepustí dost šťávy. Někdy ji zkuste k rybě nebo ke kuřeti.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...