Glazované kolínko se špenátem a pohankovými gnocchi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu.

Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmazánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stěrky připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě. Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany.

Hotová kolínka naservírujeme na talíř spolu se špenátem a gnocchi. Na ozdobu posypeme semínky anýzu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...