Glazované kolínko se špenátem a pohankovými gnocchi
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (nejlépe selečí kolínka)
 - olej olivový 200 mililitrů
 - zelenina kořenová 200 gramů
 - cibule 100 gramů
 - pivo světlé 100 mililitrů
 - tymián 1 snítka
 - bylinky 1 lžíce (směs podle vlastní chuti)
 - máslo 2 lžíce
 - sůl
 - pepř
 - brambory 200 gramů
 - mouka pohanková 100 gramů
 - vejce 1 kus
 - špenát 200 gramů (mladé listy)
 - cibule šalotka 2 kusy
 - česnek 2 stroužky
 - smetana 2 lžíce
 - sůl mořská
 - anýz (na ozdobu)
 
Postup přípravy
Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu.
Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmazánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stěrky připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě. Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany.
Hotová kolínka naservírujeme na talíř spolu se špenátem a gnocchi. Na ozdobu posypeme semínky anýzu.
							
						
					




Načítám komentáře...