Vitello tonnato - Telecí s tuňákovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Telecí kýtu očistěte, omyjte a v míse zalijte vínem. Přidejte bylinky a nechte přes noc stát v lednici. Maso krásně zkřehne. Druhý den kýtu důkladně osušte a svažte potravinářským provázkem do tvaru válečku. Na troše olivového oleje ji ze všech stran opečte dozlatova (nejlepší je maso opékat rovnou v pekáči, ve kterém ho budete dávat do trouby).

2. K masu přidejte do pekáče tuňáka, na špalíky nakrájenou mrkev, kapary i ančovičky, lehce podlijte vodou a společně pečte asi 1 - 1,5 hodiny v troubě předehřáté na 100 °C.

3. Maso vyjměte z pekáče a nechte vychladnout. Zbytek surovin přendejte do mísy a rozmixujte dohladka. Vmíchejte máslo a majonézu a vzniklou omáčku dochuťte solí a pepřem. Maso pokrájejte na tenké plátky a přelijte omáčkou. Podávejte ozdobené lístky mladé řepy a kapary.

Poznámka k receptu

  • Původní a nejstarší receptury na vitello tonnato předepisují telecí maso vařit ve vývaru a tuňákovou omáčku udělat zvlášť. Varianta maso nevařit, ale péct dohromady se všemi ingrediencemi
  • Nutné počítat s odležením masa přes noc.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...