Filátka z amura na kořeněné omáčce
Seznam surovin
- amur 600 gramů (očištěné filety)
 - slanina 150 gramů
 - olej 1 decilitr
 - mrkev 100 gramů
 - celer 100 gramů
 - cibule 1 kus
 - smetana zakysaná 250 gramů
 - vývar rybí 1 decilitr
 - brambory 1 kilogram
 - petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
 - pepř černý (mletý)
 - sůl
 - máslo
 
Postup přípravy
Nakrájíme osm filátek a vždy dvě proložíme na plátky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Opečeme z obou stran a dáme dopéct do trouby.
Mezitím nastrouháme zeleninu nahrubo, cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji, zalijeme vývarem, povaříme, rozmixujeme a nakonec přidáme kysanou smetanu.
Omáčkou přelitou hotovou rybu servírujeme s uvařeným bramborem maštěným máslem s petrželí.
							
						
					




Načítám komentáře...